Tikimasi, kad ENplus® 2024 metais sertifikuos daugiau nei 14,5 milijonų tonų medienos granulių

Pasaulyje pirmaujanti medienos granulių kokybės sertifikavimo sistema praneša apie didėjančią paklausą ir už Europos ribų.

ENplus® sertifikavo daugiau nei 13,6 milijonų tonų medžio granulių 2023 metais, planuojama jog sertifikuota produkcija šiais metais viršys 14,5 milijonus tonų*.

Vokietija išlieka pirmaujanti, lenkdama kitas šalis su beveik 3,7 milijonais tonų ENplus® sertifikuotų granulių pagamintų 2023 metais. Antroje vietoje – Austrija, kuri padidino savo sertifikuotos produkcijos kiekį 100 tūkstančių, iš viso pagamindama daugiau nei 1,6 milijoną tonų. Prancūzija užima trečiąją vietą, sekama mažai atsiliekančios Ispanijos esančios ketvirtoje. Top 5 šalių sąrašo pagaminančių daugiausiai sertifikuotų granulių 2023 metais paskutinėje vietoje – Belgija kuri pagamino 600 tūkstančių tonų sertifikuotos produkcijos.

Sertifikavimo schema ir toliau populiarėja už Europos ribų. Per pastaruosius kelis mėnesius granulių gamintojų, turinčių aktyvų sertifikatą, skaičius Brazilijoje išaugo iki daugiau nei 30, todėl šalyje buvo surengti pirmieji mokymai, skirti sertifikuotų įmonių kokybės vadovams. Mažiau nei po metų nuo prisijungimo prie šalių, kuriose taikoma sertifikavimo schema Kinija taip pat jau turi 8 sertifikuotus granulių gamintojus ir 1 sertifikuotą granulių prekybininką, o Japonija turi pirmuosius 2 sertifikuotus granulių prekybininkus.

2024 m. gegužės mėn. šalis, kurioje daugiausiai ENplus® sertifikuotų granulių gamintojų, yra Lenkija, kurios rinka sertifikavimą naudoja labiau nei bet kada anksčiau. Nepaisant karo Ukrainoje, ši šalis yra dar vienas pavyzdys, kaip didėja naujai išduodamų pažymėjimų skaičius.

Praėjusiais metais ENplus® vadovybė idėjo papildomų pastangų ir sustabdė daugiau nei 150 sukčiavimo atvejų, o tai leido pasiekti dar vieną etapą – iš viso buvo nustatyta ir išspręsta daugiau nei 1100 sukčiavimo atvejų. Be to, juodasis sąrašas, kuriame visi nesąžiningi subjektai yra viešai atskleisti, taip pat buvo atnaujintas ir dabar apima daugiau nei 300 įmonių, kuriomis nereikėtų pasitikėti.

Šiais metais schemos vadovybė ypatingą dėmesį skiria įmonėms, kurios vienos pirmųjų prisijungė prie schemos ir išliko lojalios daugiau nei dešimtmetį. Jų įkvepiančiomis istorijomis, gerąja patirtimi ir poveikiu vietos ekonomikai dalijamasi specialioje serijoje, kurią galima stebėti programos svetainėje ir skaitmeninių ryšių kanalais.Daugiau statistikos rasite ENplus® svetainėje. 

*Apskaičiavimas pagrįstas visų sertifikuotų gamintojų pateiktais skaičiais, EPC.